Je zou kunnen zeggen dat de afvalbak de grootste klant is van de horeca. Dit komt voornamelijk doordat chefs niet weten hoeveel bezoekers ze krijgen, wat die gaan kiezen en hoeveel de klanten gaan eten. Toen ik zelf nog in horeca werkte, zag ik ook veel voedsel verspild worden. Hierdoor kreeg ik de ambitie om hier zelf iets aan te doen, om het vak ‘wastewatcher’ te ontwikkelen. Bij Wastewatchers proberen wij door middel van data en data analyse te voorkomen dat voedsel überhaupt verspild wordt, zodat er eigenlijk geen reststromen meer zijn.”

Wastewatchers

  • Doel: Wastewatchers helpt alle vormen van food & hospitality om minder voedsel te verspillen. Door middel van data en data-analyses probeert Wastewatchers vast te stellen waar er voedsel wordt verspild en waar het dus efficiënter kan. In samenwerking met chefs wordt daarna bedacht wat er veranderd kan worden zodat er minder goed voedsel in de afvalbak terecht komt!

Vind je Wastewatchers interessant?