Over Stories of Sustainability

Wat is Stories of Sustainability

Stories of Sustainablility is een platform voor duurzaamheidsinitiatieven. Hier kunnen duurzame pioniers hun verhaal vertellen en laten zien wat hun drijft. Met S.o.S kunnen initiatieven elkaar vinden, een groter publiek bereiken en daarmee ook anderen inspireren! Wij geloven dat verhalen kunnen aansteken en dat ze mensen nieuwsgierig kunnen maken om zelf ook actie te ondernemen. Interessante en persoonlijke verhalen maken de drempel lager om zelf iets te gaan beginnen. En dat is wat we willen bereiken: geïnspireerde mensen die uiteindelijk hier ook weer hun verhaal komen vertellen!

Hoe is het begonnen

Het initiatief is begonnen door Eeke Bastiaansen. Tijdens haar studie wilde zij iets gaan ondernemen binnen duurzaamheid alleen tijdens het zoeken naar een initiatief of bedrijf om aan bij te dragen, bleek het eigenlijk heel moeilijk om een overzicht te vinden met allerlei duurzaamheid initiatieven. En met deze ontdekking is Stories of Sustainability ontstaan! Om zo een plek te creëren waar initiatieven hun verhaal kunnen vertellen waardoor anderen geïnspireerd kunnen raken om zelf een initiatief te beginnen!  Om dit idee werkelijkheid te maken is ze bij de Duurzaamheidsrapporteurs gekomen. In samenwerking met hun zijn de interviews en content op gang gekomen en is het gelukt om de website te realiseren

Wie zijn wij?

Eeke Bastiaansen

Eeke is de oprichter van Stories of Sustainability en gepassioneerd in het vertellen over de pioniers van duurzaamheid. Dankzij haar achtergrond in Internationale Betrekkingen was het duidelijk dat er nog veel meer moet gebeuren op het gebied van duurzaamheid. Met S.o.S heeft ze een manier gevonden om op een eigen manier bij te dragen die ook haar passie voor fotografie combineerd!

Sofie de Wit

Sofie heeft zich later aangesloten bij Stories of Sustainability. Ze studeert International Development Studies aan de Universiteit van Wageningen, met een specialisatie in Sustainable Development Diplomacy. Ook zij maakt zich zorgen over het klimaat en wil haar steentje bijdragen. Ze wil daarom de verhalen van anderen die haar inspireren aan het licht brengen door middel van dit platform, met als resultaat anderen hopelijk te inspireren om ook in actie te komen met hun eigen initiatieven! Ook hoopt zij dat dit platform aanzet tot samenwerking tussen verschillende initiatieven, en dat we op die manier samen het verschil kunnen maken.

Meest recente stories

Madeleine Duran

Madeleine Duran

“We zijn beiden in aanraking gekomen met permacultuur toen we in het buitenland woonden. En met die ervaring zijn we geïnteresseerd geraakt om ook zelf een voedselbos te beginnen. Wat je met zo’n voedselbos doet, is dat je verschillende planten en dieren bij elkaar zoekt om samen te werken. Je voegt geen water of bemesting toe maar laat alle verschillende lagen elkaar versterken en verdedigen. Dat is ook verhaal dat wij hiermee willen vertellen. Heb respect voor het systeem en de grond waarop je staat: teamwork makes dreamwork!”
Thomas Luttikhold

Thomas Luttikhold

“Je zou kunnen zeggen dat de afvalbak de grootste klant is van de horeca. Dit komt voornamelijk doordat chefs niet weten hoeveel bezoekers ze krijgen, wat die gaan kiezen en hoeveel de klanten gaan eten. Toen ik zelf nog in horeca werkte, zag ik ook veel voedsel verspild worden. Hierdoor kreeg ik de ambitie om hier zelf iets aan te doen, om het vak ‘wastewatcher’ te ontwikkelen. Bij Wastewatchers proberen wij door middel van data en data analyse te voorkomen dat voedsel überhaupt verspild wordt, zodat er eigenlijk geen reststromen meer zijn.”
Anna Liefers en Anika Postma

Anna Liefers en Anika Postma

“Het is altijd al een droom van ons geweest om een hostel op te zetten. Maar we wilden het dan wel in een vorm doen waarin we al onze creativiteit kwijt konden en waarin we vooruitstrevend met duurzaamheid konden zijn. Een van de belangrijkste dingen die we nu doen is het douchewater hergebruiken voor de toiletten. Daarnaast gebruiken we bijna alleen maar tweedehandsspullen voor ons meubilair. Het toffe aan een duurzaam hostel hebben is dat je mensen bewust maakt van duurzaamheid als ze hier verblijven. Dan kunnen ze dat mee naar huis nemen en er ook iets mee doen!”