Over Stories of Sustainability

Wat is Stories of Sustainability

Stories of Sustainablility is een platform voor duurzaamheidsinitiatieven. Hier kunnen duurzame pioniers hun verhaal vertellen en laten zien wat hun drijft. Met S.o.S kunnen initiatieven elkaar vinden, een groter publiek bereiken en daarmee ook anderen inspireren! S.o.S. gelooft dat verhalen kunnen aansteken en dat ze mensen nieuwsgierig kunnen maken om zelf ook actie te ondernemen. Interessante en persoonlijke verhalen maken de drempel lager om zelf iets te gaan beginnen. En dat is wat S.o.S. wil bereiken: geïnspireerde mensen die uiteindelijk hier ook weer hun verhaal komen vertellen!

Eeke Bastiaansen

Eeke is de oprichter van Stories of Sustainability en gepassioneerd in het vertellen over de pioniers van duurzaamheid. Tijdens haar studie wilde zij iets gaan ondernemen binnen duurzaamheid alleen tijdens het zoeken naar een initiatief of bedrijf om aan bij te dragen, bleek het moeilijk om een overzicht te vinden met verschillende duurzaamheid initiatieven. Met deze ontdekking is Stories of Sustainability ontstaan! Om een plek te creëren waar initiatieven hun verhaal kunnen vertellen en anderen kunnen inspireren om zelf een initiatief te beginnen.  Om dit idee werkelijkheid te maken is ze bij de Duurzaamheidsrapporteurs gekomen. In samenwerking met hun is het platform gerealiseerd en sinds augustus 2019 heeft Eeke het op eigen voet voort gezet.

Meest recente stories

Hanna van den Heuvel

Hanna van den Heuvel

“Ons idee kwam vanuit de overtuiging dat wij iets moesten gaan doen met jongeren, omdat zij de toekomst zijn. Jongeren krijgen constant te horen dat zij het klimaatprobleem moeten gaan oplossen, wat veel druk en een gevoel van machteloosheid creëert. Wij willen jongeren laten zien dat het oplossen van klimaatverandering mogelijk is en dat het op een laagdrempelige manier kan. En zo kwamen we op het idee om een duurzaam festival te organiseren, want sta jij op een festival met tweeduizend man die ook allemaal de keuze maken om iets goed te doen, dan geeft dat een gevoel van verbondenheid en een echte 'yes-we-can' vibe!”
Peter van Kampen

Peter van Kampen

"In de jaren 80 ben ik opgeleid in de landbouw, waar we leerden om veel spuitmiddelen en kunstmest te gebruiken. Het is alleen zo dat zelfs al gebruik je deze middelen, wordt er op de veilingen enkel gekeken naar het uiterlijk van de groenten; elk stuk groente moet er perfect uitzien. Op den duur vroeg ik mezelf af: waar zijn we nou mee bezig? Door deze bewustwording ben ik in 2001 de EKONOOM begonnen. Ons doel is om biologische groenten en fruit bereikbaarder te maken, en als biologisch ergens voor staat dan is het duurzaamheid!"
Dorien Beijk

Dorien Beijk

"Ik wilde iets veranderen in het dagelijks leven, in je dagelijkse routines. En met die gedachte kwam ik bij de badkamer. Want als ik in de badkamer kijkt dan zie ik daar allemaal flessen staan die je bijna allemaal dagelijks gebruikt. Als we dat nou kunnen veranderen, de doucheflessen, de shampoo's en de tandpasta's, dan verander je op een dagelijkse basis elke keer een klein beetje. Ik denk dat dat wel dé manier is om impact te maken."