“Duurzaamheid is verweven met alles wat we doen. Privé deden we al ons best om zo duurzaam mogelijk te leven. Maar we wilden meer doen, meer impact maken. Daar is Trash’ure Taarten uit voort gekomen. Een klein scheurtje, sneetje of plekje op bijvoorbeeld een appel is al genoeg voor distributie centra om de appels niet meer te verkopen en dan weg te gooien. Gelukkig kunnen wij ze dan overnemen om er taarten van te maken!”

Trash’ure Taarten

  • Naam: Trash’ure Taarten
  • Oprichters: Jeanne van Ittersum & Anton van Kooij
  • Locatie: Nijmegen
  • Emailinfo@trashuretaarten.nl
  • Start: 2017

  • Doel: Trash’ure Taarten maakt taarten, gebak en quiche van prima eten wat anders weggegooid zou worden. 33 % van ons eten wordt op het moment weggedaan, terwijl dat allemaal nog goed gebruikt kan worden! Naast lekker taarten bakken, maakt Trash’ure Taarten zich sterk tegen voedselverspilling, waterverspilling en andere negatieve effecten van voedselproductie door reststromen te gebruiken.

Vind je Trash'ure Taarten interessant?